Over Mij

Hoi, ik ben Yvonne

Creatieve maker en dagdromer…

Als kind al zat ik uren op mijn kamer te knutselen en nieuwe dingen te bedenken. Vroeger met papier en karton. Later met stofjes, naald en draad (kleding maken). En tegenwoordig met alles wat naar mijn idee (her)bruikbaar is.

Je kunt me gemakkelijk herkennen aan mijn eigen alternatieve stijl en smaak… Of het nu gaat om kleding, muziek of de meubels in mijn huis (meestal tweedehands). Ik houd van lekker anders dan anders. Van spullen met karakter, een verhaal of een vrolijke knipoog

Brede interesses combineren

Sinds mijn burn-out een paar jaar geleden heb ik ontdekt dat ik een echte multipotentialite ben. Een creatieve geest met een brede interesse en altijd 1001 ideeën. Ik kreeg vaak te horen dat ik teveel tegelijk wilde doen. Maar ik weet nu dat die afwisseling voor mij van levensbelang is. Want het is zonde om je talenten te laten verpieteren… En als ik lekker creatief bezig kan zijn, ben ik een veel leuker mens.

Ik houd van oude en karakteristieke spullen. Van net even anders dan anders. Een make over met een leuke twist. Of een detail dat je niet verwacht. Creatief en outside the box denken. Niks leuker dan dat! En dan zoek ik liefst de mogelijkheden uit waarbij ik meerdere interesses, technieken en materialen met elkaar kan combineren. Heerlijk!

Oude ambachten

Daarnaast houd ik enorm van oude ambachten, het traditionele handwerk. Prachtig vakmanschap en oude kennis die door de eeuwen heen zijn doorgegeven aan nieuwe generaties. En die we vooral ook voor de toekomst moeten bewaren. Dat wil niet zeggen dat modern gereedschap niet mag natuurlijk, of niet handig kan zijn. Ik houd immers van combineren en gemak dient de mens : -)

Maar die oude technieken, waar je veel meer moeite voor moet doen, daar mag je trots op zijn als je die tot in de puntjes beheerst. Dat hoop ik ook ooit te kunnen. Lekker mindful met de hand (en dus langzamer) werken kan daarnaast ook heel fijn zijn. Je bent bewuster bezig met wat je doet en het geeft enorm veel rust.

Waarom Mooi Hergebruikt?

De laatste jaren kreeg ik steeds meer de behoefte om meer te doen met mijn creativiteit dan alleen maar voor mezelf leuke dingen maken. Want ik vind het ook belangrijk om een bijdrage te leveren aan de wereld om me heen. Niet alleen lief zijn voor je medemensen, maar ook lief zijn voor moeder aarde. Duurzaam leven en goed voor het milieu zorgen. Ik probeer steeds bewuster te leven en minder afval te produceren.

En vanuit die combinatie van wensen is Mooi Hergebruikt ontstaan. Daarin zitten hergebruik, handwerk, outside-the box denken en alles wat ik leuk vind om te doen met elkaar verweven. Met heel veel liefde maak ik unieke items en limited editions. Want hoe leuk is het als jij iets hebt wat (bijna) niemand anders heeft?

En dus wil ik je graag laten zien wat er allemaal kan. Hoe je het zelf kan doen. En hoe ik jou kan helpen als zelf doen geen optie voor je is. In mijn webshop vind je mijn eigen ontwerpen, daarnaast doe ik ook maatwerk opdrachten. Bijvoorbeeld als je dat oude kastje van oma niet zomaar weg wilt doen, maar het niet meer in je interieur past. Samen maken we een plan voor een make over, zodat jij er straks opnieuw van kunt genieten.

Nieuwsgierig geworden?

Neem een kijkje in de webshop om te zien of er iets voor jou tussen zit. En heb je andere wensen, neem dan even contact op. Want ik denk graag met je mee over nieuwe mogelijkheden. Zodat jij iets kunt laten maken wat helemaal bij jou past. 

Winkelwagen