Thema spetters

Lang geleden zat kleine Yvonne op de kleuterschool. Daar heb ik niet veel herinneringen meer aan, maar sommige dingen zijn altijd in mijn geheugen blijven hangen. Eentje daarvan is het spatten met ecoline.

Als je nu denkt ‘ja, dat deden wij ook!’, dan weet je waarschijnlijk al wel wat ik je wil gaan vertellen. Heb je geen idee, lees dan vooral even verder. Weet je het al, dan mag je natuurlijk ook gewoon verder lezen 

Het ging zo: Je kreeg eerst een kliederschort omgeknoopt. Want vlekken maken doen we liever niet natuurlijk  Daarna kreeg je een blad papier en een boomblad. En een zeefje, een tandenborstel en een flesje ecoline. Het blad papier kwam op tafel te liggen, met het boomblad er bovenop.

Die tandenborstel mocht je in de ecoline dopen. Dan het zeefje boven het papier houden, die tandenborstel vol ecoline eroverheen vegen, en wow! De ecoline spetterde door het zeefje heen op het papier en op het boomblad. Zo ging je het hele velletje over, en als je klaar was kon je het boomblad weghalen. Midden tussen de spetters ecoline had je dan de omtrek van het boomblad op je papier staan. Magisch!

 

Toen ik aan de slag ging om meubels te restylen kwam al snel het idee van die ecoline weer bovendrijven in mijn geheugen. En ik dacht ‘zou dat ook met verf kunnen?’… Dus wat doe je dan? Dan ga je het uitproberen!

Eerst de stoelen schuren, grondverf en gekleurde lak aanbrengen. Sjonge wat een werk met al die laagjes. Maar toen ik dat braaf gedaan had kwam het aller aller leukste… Kliederen met verf  En ik zeg expres kliederen, want zo’n stoel is wat groter dan een blaadje papier. En als je niet uitkijkt zitten je muren en de vloer ook onder de spetters…

Ik deed een test op een oud stukje hout en kwam er achter dat de verf (die dikker is dan ecoline) in het zeefje bleef hangen. Tja… dat helpt natuurlijk niet echt. Dan krijg je geen spetters op je stoel. Gelukkig zijn er altijd oplossingen. Een simpel roerhoutje voor de verf bleek prima te werken. Tandenborstel over de rand heen en hoppa, de spetters vlogen in de rondte…

Het vergt wat oefening om het effect te krijgen zoals je het hebben wilt, maar voor een eerste poging vind ik het niet slecht al zeg ik het zelf. En omdat ik het zo leuk vond heb ik meteen ook maar een theekist en een setje eierdopjes onder handen genomen.

Uiteindelijk heb ik nog wel even flink moeten schrobben om de verf weer van de vloer te poetsen, want het spettert natuurlijk altijd náást het zeil dat jij neergelegd had… Maar ondanks dat heb ik me prima vermaakt, alsof ik heel even terug was op school met die ecoline. Splashing! 

Nieuwsgierig geworden?

Neem een kijkje in de webshop om te zien of er iets voor jou tussen zit. En heb je andere wensen, neem dan even contact op. Want ik denk graag met je mee over nieuwe mogelijkheden. Zodat jij iets kunt laten maken wat helemaal bij jou past. 

Winkelwagen