Thema beestenboel

Het is weer oktober. Tijd voor dierendag. Maar eigenlijk heeft dit thema daar geen moer mee te maken… Want we hebben geen huisdieren die dan extra knuffels krijgen. Behalve mijn vent natuurlijk 

En liefst genieten we het hele jaar door van alle dieren in onze omgeving. Ik vind het heerlijk om vanuit mijn werkkamer naar buiten te staren en te zien wat er in de tuin gebeurt. Sinds we verhuisd zijn naar een vrijstaand huis met een hele grote tuin zien we allerlei dieren voorbij komen. In de afgelopen jaren hadden we onder andere hazen, patrijzen, egels en heel veel vogels in de tuin. Ook de katten uit de buurt komen regelmatig een rondje doen.  

Een van de vaste bezoekers is een haas die hier in de buurt leeft. En die het heerlijk vindt om hier in de tuin z’n eten te komen halen. Of om zich op z’n vaste plekje in het gras uitgebreid te gaan zitten wassen. Ik wacht iedere keer op het moment dat ie met z’n poot die lange oren naar langs z’n koppie vouwt om ze schoon te maken. Blijft leuk!

Een van de katten is wel regelmatig op muizenjacht in onze tuin. Dan zie je ‘m heel gefocust kijken en luisteren. Voorzichtig op z’n prooi afsluipen, op z’n tenen om geen geluid te maken. Als ie dichtbij is zet ie zich schrap en dan … BAM… springt ie er bovenop. Helaas voor de kat zijn de m uizen meestal net iets te snel. Maar het is ‘m wel een paar keer gelukt.

Verder zit het grasveld regelmatig vol met vogels. Die met z’n allen aan het ‘grazen’ zijn, op zoek naar insecten om te eten. Behalve de mussen, koolmezen, roodborstjes en merels zien we ook af en toe eksters, kraaien, een groene specht, een kwikstaartje of een vlaamse gaai voorbij komen. Vroeger (midden in een woonwijk) zag ik die nooit. Dus ik moet soms echt effe op internet kijken welke soort ik nou ineens voor m’n neus heb…

In het halfdonker scharrelt soms een egeltje voorbij. Op zoek naar eten of een plekje om te schuilen. Laatst had-ie zich voor een tukkie opgerold in het lange gras naast het tuinpad, we stonden er bijna bovenop…. Gelukkig houden we er rekening mee als we buiten rondlopen, en dus kon ons egelvriendje heelhuids weer op pad.

Het blijft super leuk om te zien wat er allemaal rondom huis gebeurt. OK, ik geef toe, ik vind niet alle beestjes even leuk. Spinnen in huis bijvoorbeeld. Of muizen die op de zolder rondscharrelen. Maar dat hoort erbij zeggen ze, als je landelijk woont. Hoe dan ook, inspiratie genoeg met die hele ‘beestenboel’ om ons heen. Dus dat vond ik een goeie reden om daar een thema van te maken.

De komende tijd kun je dus nieuwe items verwachten die allemaal iets met dieren te maken hebben. Ik verklap nog niks, maar houd de website of mijn social media in de gaten om te zien wat er voorbij komt. Tot gauw!

 

Nieuwsgierig geworden?

Neem een kijkje in de webshop om te zien of er iets voor jou tussen zit. En heb je andere wensen, neem dan even contact op. Want ik denk graag met je mee over nieuwe mogelijkheden. Zodat jij iets kunt laten maken wat helemaal bij jou past. 

Winkelwagen