Happy Hergebruik - Wijnfles kastje

Wat doe je als je broer, die van een wijntje houdt, vraagt of je een nachtkastje / bijzettafeltje voor hem kan maken? Nou precies! Dan ga je met een wijnfles en een wijnkistje aan de slag …

Bij het rondneuzen op zoek naar materiaal viel mijn oog op een lege 1,5 liter wijnfles die ik eerder van mijn ouders had gekregen. Zo van ‘kun je hier nog iets mee?’. Nou, dat kan dus! En nee, dat de fles al leeg was vond ik niet erg, want ik drink zelf geen alcohol…. Dus mijn ouders plezier van een lekker glaasje wijn, en ikke plezier van het knutselen 🙂 Want omdat die fles extra groot was paste hij prima voor het formaat van een kastje dat ik in gedachten had.

Het was eerst nog even een puzzeltje om te bedenken hoe ik de constructie zou kunnen maken, zodanig dat de fles én het kistje erin verwerkt zouden kunnen worden. Maar als je dat even de tijd geeft komt er altijd wel een idee, is mijn ervaring. En inderdaad… een tijdje later had ik het uitgevogeld. Dus tijd om aan de slag te gaan!

De bodem en achterwand zijn gemaakt van multiplex, geverfd in een neutrale grijze kleur. Onderin heb ik voor de stevigheid twee plankdragers gemonteerd die ik uit een vorig huis meenam maar nog niet weer gebruikt had. De bronskleur past mooi bij de wijnfles.

Het wijnkistje heb ik aangepast door het zijpaneel met de print erop los te halen en om te keren. Dan komt het beter uit als je het kastje monteert. Daarna met blanke lak een goeie beschermlaag erop. Het kistje zit op de achterwand geschroefd. In de bodem een gat gemaakt waar de wijnfles doorheen kan. Met een laagje vilt ter bescherming van het glas.

Toen moest ik voor de onderkant van de fles nog iets verzinnen om die fles te fixeren. Ik wilde ‘m niet klemzetten met het risico dat er teveel spanning op het glas zou komen te staan. Een grote houten kraal was de oplossing. Beetje vlak maken aan de onderkant en in de bodem schroeven. Past precies in de uitsparing aan de onderkant van de fles 🙂

En het zit zodanig in elkaar dat je de fles eruit kunt halen als je zou willen. Dus mocht mijn broer heel erg dorst hebben dan zou-ie de fles opnieuw kunnen vullen… Proost!

MEER IDEEËN BEKIJKEN?

Rondneuzen in de shop?

Nieuwsgierig wat ik zoal maak? Neem dan een kijkje in de webshop om te zien of daar iets leuks tussen zit. Als cadeautje om weg te geven, of gewoon lekker voor jezelf 😉

Winkelwagen