Happy Hergebruik - Vlinder mobile

Vlinders in je buik? Of is het gewoon tijd voor lente en vrolijkheid in je huis? Maak dan een vlinder mobile! Van eenvoudige materialen, maar o zo leuk om naar te kijken, als de vlinders straks door de lucht dansen. Hieronder vind je een stapsgewijze werkbeschrijving. Veel knutselplezier!

Je hebt niet zo heel veel materialen nodig om deze vrolijke mobile te maken. En het meeste heb je vast wel in huis.

  • Stukjes karton (bijvoorbeeld verpakkingen uit de supermarkt)
  • Oude tijdschriften of restjes behang (om plaatjes of motiefjes uit te knippen)
  • Stukjes touw of lint (om de vlinders en de mobile op te hangen)
  • Materiaal om de ring van de mobile te maken (bijvoorbeeld electradraad of iets anders wat makkelijk buigbaar is)
  • Plakband, lijm en een schaar

Knip vlinders uit het karton, net zoveel als jij wilt. En knip vervolgens je favoriete plaatjes uit de tijdschriften of het behang. Plak de plaatjes op de vlinders (aan iedere kant van het karton een plaatje). Nu heb je een aantal dubbelzijdig versierde vlinders, klaar om op te hangen.

Prik gaatjes in de vlinders en maak er touwtjes van verschillende lengtes aan vast (zo hangen je vlinders op verschillende hoogtes straks). Van buigbaar materiaal maak je de ring. Gebruik het plakband om de ring dicht te maken of knoop er touw omheen. Maak touw of lint aan de bovenkant van de ring zodat je die kunt ophangen.

Nu kun je stuk voor stuk jouw vlinders ophangen aan de ring. Je bepaalt zelf welke vlinder je waar hangt en hoe je ze qua afstand en hoogte wilt verdelen. Heb je alle vlinders bevestigd? Dan is je mobile klaar en kun je die een mooi plekje geven. Waar je iedere dag weer van de zachtjes ronddansende vlinders kunt genieten.

MEER IDEEËN BEKIJKEN?

Liever kant en klare decoratie?

Zie je het toch niet zitten om zelf te knutselen? Neem dan een kijkje in de webshop om te zien of daar een passend cadeautje voor jouw ontvanger tussen zit…

Winkelwagen