Mooi Hergebruikt

Hoi, ik ben Yvonne.

Creatieve maker met ideeënoverschot.

Als kind kon ik uren op mijn kamer zitten knutselen, nieuwe dingen bedenken. En dat doe ik nog steeds. Vroeger met papier en karton. Later met stofjes, naald en draad (kleding maken). En tegenwoordig met alles wat naar mijn idee (her)bruikbaar is.

Je herkent me aan mijn eigen alternatieve stijl en smaak… Of het nu gaat om kleding, muziek of de meubels in mijn huis (meestal tweedehands). Ik houd van lekker anders dan anders. Van spullen met karakter, een verhaal of een vrolijke knipoog.

Sinds mijn burn-out een paar jaar geleden heb ik ontdekt dat ik een echte multipotentialite ben. Een creatieve geest met een brede interesse en altijd 1001 ideeën. En dan zoek ik liefst de mogelijkheden uit waarbij ik meerdere interesses, technieken en materialen met elkaar kan combineren. Want dat is nog veel leuker!

Ik kreeg vaak te horen dat ik teveel tegelijk wilde doen. Maar ik weet nu dat die afwisseling voor mij van levensbelang is. Want het zou zonde zijn als ik al die creativiteit in een hoekje laat verpieteren. En als ik lekker creatief bezig kan zijn, ben ik een veel leuker mens 😉  

Daarnaast houd ik enorm van oude ambachten en handwerk. Vakmanschap dat door de eeuwen heen is doorgegeven en dat we vooral ook voor de toekomst moeten bewaren. Dat wil niet zeggen dat modern gereedschap niet mag. Ik houd immers van combineren 🙂 Maar lekker mindful met de hand (en dus langzamer) werken is ook heel fijn.

Eigen foto – Openluchtmuseum Ellert & Brammert (Drenthe, 2014)

Ze zeggen wel eens “Creatieve mensen hebben geen rommel, die hebben overal ideeën liggen”. Nou inderdaad! Mijn werkkamer is een georganiseerde chaos. Maar wel eentje waar ik super blij van word. Want er liggen altijd nieuwe mogelijkheden te wachten.

Zo kwam ik er achter dat 5 dagen in de week een kantoorbaan niet meer bij mij paste. En kreeg ik behalve de wens om meer creatief bezig te zijn ook meer de kriebels om meer met hergebruik te gaan doen. Want het is zo zonde dat we veel bruikare spullen en materialen weggooien, terwijl die met een beetje liefde nog prima een tweede (of derde) leven kunnen krijgen.

En zo is Mooi Hergebruikt ontstaan… Restyling met een knipoog. Daarin zitten hergebruik, handwerk, outside-the-box denken en alles wat ik leuk vind om te doen met elkaar verweven. Met heel veel liefde maak ik unieke items en limited editions. Want hoe leuk is het als jij iets hebt wat (bijna) niemand anders heeft?

Dus kijk gerust even rond in de webshop of er iets voor jou tussen zit. En heb je andere wensen, neem dan even contact op. Want ik denk graag met je mee over nieuwe mogelijkheden. Zodat jij iets kunt laten maken wat helemaal bij jou past.  

Het kan mij niet creatief genoeg zijn. Ik ga gauw verder met het volgende project 🙂